Стигла червона смородина

Стиглі ягоди червоної смородини. Порічки не даремно називають “ягодами здоров'я”, адже в них є дуже багато корисних елементів та вітамінів. Наприклад, червону смородину дуже рекомендують їсти тим, хто застудився, бо в ній надзвичайно багато вітаміну С – 60 мілілітрів на 100 грамів маси.

Що лікує Червона смородина?

Ягодам червоної смородини притаманні найцінніші поживні та лікувальні властивості. Наприклад, порічки у багато разів покращують роботу кишківника, активізують виведення зайвих солей. Вони – чудовий протизапальний засіб, а також кровоспинний, жовчогінний, проносний і жарознижувальний. Кеш

Що лікує чорна смородина?

Чорна смородина широко застосовується в домашній медицині. Її вживають при застуді, захворюваннях кишечника, зниженому імунітеті. У цій ягоді міститься величезна кількість вітаміну С – до 570 мг в 100 г. Це в десять разів більше, ніж в лимоні.

Яка користь від чорної смородини?

Смородина містить гама-ліноленову кислоту. У поєднанні з флавоноїдами (які також є в смородині) вона зменшує запалення і корисна при запаленні суглобів. Чорна покращує настрій і робить нас спокійнішими. Все через те, що в ній є інгібітори моноамінооксидази – ті ж речовини, що й в деяких ліках проти депресії.

Смородина – користь та шкода червоної та чорної смородини …
Смородина чорна – ягода, що має чорний колір, відрізняється приємним ароматом і м’яким кисло-солодким смаком. Склад чорної смородини: 1. Жири – 0,41 г, 2. Білки – 1,40 г, 3. Вуглеводи – 15,38 г, 4. Вода – 81,96 г, 5. Зола – 0,86 р. У 100 г чорної смородини міститься 2% добової норми білка, …