Солоні огірки на зиму без оцту

Як приготувати огірки на зиму без оцту?

В кожну баночку по дві повні з горою ложки солі. Заливаємо водою. Додаємо по кілька перчин та кладемо зверху листя, кріп, щирицю. Накриваємо залізними кришечками, ставимо під низ якусь посудину, бо вода буде переливатись, і залишаємо на три доби при кімнатній температурі.

Як закривати огірки без стерилізації?

More videos on YouTube Огірки замочіть в чистій воді на кілька годин, завдяки цьому вони будуть хрумкими. На дно банки покладіть листя смородини, вишні, листя хрону і кріп. Щільно складіть огірки в банки. Закип'ятіть воду і залийте в банки з огірками, накрийте кришками і дайте постояти 20-25 хвилин.

Як приготувати маринад для огірків?

На 1 літр води додати цукор 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 6 столових ложок оцту 9-процентного. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки. Покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин. Після сплину вказаного часу закрутити банку й перевернути приблизно на 2 години, не укутуючи.

Солоні огірки на зиму, без оцту і стерилізації – Прості …
Дуже смачні солоні огірки на зиму без стерилізації і додавання консервантів. За смаком схожі з бочковими, чудово підійдуть для розсольнику, салатів, піци та інших страв!