Скільки пшениці можна з'їсти за день, щоб отримати користь?

Гермінована пшениця – це пшеничні зерна, які пройшли процес пророщування. Цей популярний продукт часто рекомендується для споживання в сирому вигляді, оскільки він має безліч поживних речовин та корисних властивостей. Однак, як і з усіма продуктами, вживання пророщеної пшениці має бути обмеженим, щоб підтримувати здоровий раціон харчування.

Кількість пророщеної пшениці, яку можна з'їсти на день, залежить від кількох факторів, включаючи ваш загальний раціон харчування, фізичну активність, а також цілі та потреби вашого організму. У середньому, рекомендується вживати близько 30-60 г пророщеної пшениці на день. Це може бути еквівалентно приблизно двом столовим ложкам або половині склянки.

Пророщена пшениця містить велику кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів та клітковини. Вона також багата на харчові волокна, що допомагає покращити травлення і знизити рівень холестерину в крові. Однак, ви повинні пам'ятати, що пророщена пшениця також містить калорії та вуглеводи, тому її споживання потрібно контролювати, щоб уникнути можливого надмірного споживання калорій.

Скільки можна з'їдати за день пророщеної пшениці
Вік (дні)Кількість (грам)
110
220
330
440
550

Харчування зернами пророщеної пшениці Для максимально швидкого результату необхідно щодня вживати в їжу половини склянки пророщеної пшениці. Пророщену пшеницю можна їсти у чистому вигляді, можна додавати в каші, салати та інші продукти харчування. Не рекомендується піддавати зерна термічної обробки, т.е.

Скільки можна їсти пророщеної пшениці на день?

Добова норма споживання пророщеної пшениці 50-100 г. У цілому вигляді зерна пророщеної пшениці можна додавати до різних салатів, супів, других страв.

Як правильно їсти пророщені зерна?

Найкращий варіант – це сніданок. Потрібно з'їдати, краще в подрібненому вигляді, близько 100 г пророщених паростків, запиваючи чистою водою. Як варіант, можна перемелювати зерна в борошно і змішавши з молоком, вживати як живильний коктейль.

Які хвороби лікує пророщена пшениця?

Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеної пшениці можна в профілактичних та лікувальних цілях за таких недуг як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, при ламких нігтях і слабкому волоссі, при порушеннях зору, при запорах, діареї та здутті живота.

Як правильно приймати паростки пшениці?

Паростки пшениці також є збагачувальною добавкою для їжі: вживати паростки пшениці в їжу можна додаючи 1 ложку порошку в овочеві супи, салати, другі страви. Доза, що рекомендується: до 3-х чайних ложок на день.