Залежно від сорту, кущі смородини зріють з початку червня до вересня. Чорна смородина багата на пектин, а, значить, з неї виходять прекрасні варення і джеми. Крім цього, ягоду можна додавати в пироги, напої, морозиво, соуси і желе.7 серп. 2020 р.
Що роблять з чорної смородини?
Чорна смородина широко використовується в кулінарії: з неї готують джеми, десерти і соуси. Листя використовують для консервації овочів і заварюють з них чай.
Що можна зробити з чорної смородини на зиму?
Користь і шкода ягід Дуже важливо встигнути вчасно зробити заготовки на зиму з корисної чорної смородини. Їх можна заморозити, засушити, приготувати варення або просто перетерти з цукром або фруктами без варіння. Ці живі ласощі будуть радувати домочадців і гостей протягом довгих холодних вечорів.
Що можна зробити з червоної смородини?
У кулінарії червону смородину використовують для приготування варення, джемів, компотів, в основному її заготовляють на зиму. Крім того, ягоди червоної смородини відмінно підходять для приготування різної випічки і соусів. З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе.
Блюда из смородины – RussianFood.com
Блюда из смородины восхитительны на вкус и очень полезны. Рецепты из черной смородины, рецепты из красной смородины помогут использовать этот кладезь витаминов. Подробней про блюда из смородины, черной и красной …