Навіщо сушать пелюстки троянд?

Пелюстки троянд з давніх часів використовуються в кулінарії, косметології, медицині та ароматерапії. Для кулінарних цілей найчастіше використовують пелюстки дамаської троянди, яка росте в Болгарії, Туреччині, Україні, Молдові. При сушінні частина аромату втрачається, але користь зберігається.

із засушених пелюсток легко приготувати відвар для додавання у воду після прийняття ванни. Така процедура добре розслаблює та заспокоює; сухими пелюстками можна заповнити подушечки-саші та зберігати їх у шафі серед речей або під подушкою – для приємних снів.

Навіщо сушити бутони та пелюстки троянд З висушених бутонів троянд та пелюсток створюють різні панно, аплікації, гербарії, колажі. Художники доповнюють ними свої картини, не забуваючи купити квіти оптом у Москві.

У косметології застосовують засушені пелюстки троянд. Вимийте та висушіть їх, розкладіть на пергаментному папері та відправте в духовку на мінімальній температурі. За кілька хвилин вся волога з клітин випарується. Пелюстки вийдуть ламкими і хрусткими як чіпси.