Коли страва підпалюється

flamber – палати, горіти) в кулінарії – приготування їжі в умовах природного вогню. Прийом кулінарної обробки, при якому страву поливають коньяком, горілкою або іншим міцним алкогольним напоєм і підпалюють, при цьому спирт вигоряє, а у страви з'являються своєрідні смак та аромат.

Коли підпалюють їжу?

Саме через миттєвість та примарність цього аромату фламбування — публічний процес: страву підпалюють перед подачею на стілщоб гість за всім цим спостерігав. У повітрі над столом висить запашна хмара спиртів та підкопчених ароматів їжі, але вона дуже недовговічна. Збережена копія

Навіщо кухарі підпалюють страви?

Фламбування (від фр. flamber – палати, горіти) – метод у кулінарії, завданням якого є надання самобутнього аромату та смаку страві на кінцевій стадії приготування. Втілити прийом можна за допомогою міцного алкогольного напою, яким поливають їжу та підпалюють. Збережена копія