Іван чай, що з ним робити

Це дуже красива рослина, яку здавна використовують у багатьох цілях. З неї готують чаї та салати, з Іван-чаю роблять текстиль, ним годують худобу, щоб вона давала більше молока. І це далеко не все. Іван-чай має майже з десяток різних назв, найвідоміші з них: іван-трава, хаменерій вузьколистий та дикий льон.

Як правильно приготувати Іван чай?

іван-чаю з чебрецем залити 300 мл гарячої води (не вище 90℃). Настоювати 10-15 хвилин. З ароматами іван-чаю та чебрецю поєднується також м'ята, звіробій, шипшина, листя брусниці, материнка, розмарин. Для надання солодкості можна додати мед або варення, а також свіжі солодкі ягоди.

Яка користь від іван-чаю?

Спазмолітичні, пом'якшувальні та обволікаючі властивості забезпечують іванчаю ефективність у лікуванні гастритів, колітів, виразок шлунка та дванадцятипалої кишки та інших захворювань ШКТ.

Що входить в іван чай?

Листя іван-чаю містить слиз — до 15% від загального обсягу, дубильні речовини — до 20%, аскорбінову кислоту, фенолкарбонові кислоти, тритерпеноїди, пектини, полісахариди, цукри, каротин, мінеральні солі заліза, бору, міді та марганцю, флавоноїди, каротин, кумарини. У стеблі міститься до 6% дубильних речовин.

Іван-чай: Лікувальні властивості …
Іван-чай ферментований — джерело дубильних речовин пірогалової групи, яке відрізняється протизапальною і в’язкою дією. Наявність слизу дозволяє використовувати …