Коли не можна їсти диню?
Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом. Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура. Цей продукт також дуже погано поєднується з молоком і алкогольними напоями. Таке поєднання може накликати на вас діарею.
Як правильно їсти диню?
Через те, що в дині маса клітковини, вона вважається важким продуктом, і вживати її потрібно між основними прийомами їжі (за 2 години або через 2 години після їжі), інакше буде відчуття важкості в шлунку. Якщо змішати диню з алкоголем, ви гарантовано одержите тривале послаблення.
Для чого корисна диня?
Диня багата клітковиною, завдяки чому стимулює роботу кишечника. Плід містить фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток. Диня знижує кров'яний тиск через високий вміст калію. Вона багата водою і електролітами, що корисно для підтримки балансу рідини в організмі.
Чому диню потрібно їсти окремо від інших продуктів
Правильно їсти диню необхідно між основними прийомами їжі – за 2 години до їжі або через 2 години після.