Білок у молоці та молочних

Казеїн становить 70-80% від загального вмісту білка в коров'ячому молоці, а сироватковий білок – близько 20%. В структурі останнього значну частку становлять амінокислоти з розгалуженим ланцюгом лейцин, ізолейцин і валін, усі вони мають користь для здоров'я.5 жовт. 2022 р.

Що таке білок в молоці?

Казеїн (від лат. caseus — сир) — фосфопротеїн, складний білок, головний білковий компонент молока. Молекулярна маса казеїну коливається в межах від 30000 до 400000.

Як виявити білок в молоці?

Вміст азоту розраховують шляхом титруванням отриманого розчину кислотою із відомою концентрацією. В подальшому масову частку білка в молоці визначають через перерахунок кількості визначеного азоту на коефіцієнт його вмісту в молекулі білку.

Скільки процентів води в молоці?

Склад молока

СкладникиЛюдинаКорова
Вода87,2 %87,5 %
Вуглеводи7,0 %4,8 %
Жир4,0 %3,5-4,2 %
Білок1,5 %3,5 %

Користь та шкода молока, харчова цінність та …
Хімічний склад молока такий: білків 3,5%, жирів 3,4%, молочного цукру 4,6%, мінеральних солей (золи) 0,75%, води 87,8%. Хімічний склад молока коливається залежно від породи тварин, пори року, характеру …