Казеїн становить 70-80% від загального вмісту білка в коров'ячому молоці, а сироватковий білок – близько 20%. В структурі останнього значну частку становлять амінокислоти з розгалуженим ланцюгом лейцин, ізолейцин і валін, усі вони мають користь для здоров'я.5 жовт. 2022 р.
Що таке білок в молоці?
Казеїн (від лат. caseus — сир) — фосфопротеїн, складний білок, головний білковий компонент молока. Молекулярна маса казеїну коливається в межах від 30000 до 400000.
Як виявити білок в молоці?
Вміст азоту розраховують шляхом титруванням отриманого розчину кислотою із відомою концентрацією. В подальшому масову частку білка в молоці визначають через перерахунок кількості визначеного азоту на коефіцієнт його вмісту в молекулі білку.
Скільки процентів води в молоці?
Склад молока
Складники | Людина | Корова |
---|---|---|
Вода | 87,2 % | 87,5 % |
Вуглеводи | 7,0 % | 4,8 % |
Жир | 4,0 % | 3,5-4,2 % |
Білок | 1,5 % | 3,5 % |
Користь та шкода молока, харчова цінність та …
Хімічний склад молока такий: білків 3,5%, жирів 3,4%, молочного цукру 4,6%, мінеральних солей (золи) 0,75%, води 87,8%. Хімічний склад молока коливається залежно від породи тварин, пори року, характеру …